معاون میراث فرهنگی استان البرز از مرمت خانه آیتالله طالقانی به دنبال توافق با فرزندان او، خبر داد.
«خانه آیتالله طالقانی» چند سالی است که وضعیت نابسامانی دارد و مرمت آن به دلیل کشمکش بین فرزندان او و میراث فرهنگی البرز معطل مانده است. در حالیکه در سالهای گذشته، تعیین کاربری و مرمت این خانه مورد توافق قرار نگرفته بود، اما حالا شهرام محمودی ـ معاون میراثفرهنگی استان البرز ـ از توافق با فرزندان آیتالله طالقانی درباره مرمت و ساماندهی این بنا، خبر داد.
به گزارشزیرنویس، معاون میراث فرهنگی استان البرز در این زمینه اظهار کرد: به همراه آقای خاکی ـ مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان البرز ـ جلسهای با پسر بزرگ آقای طالقانی داشتیم و مذاکراتی انجام شد که به توافق منجر شد. از اینرو قرار شد میراث فرهنگی به موضوع مرمت خانه ورود کند و اقداماتی که نیاز است در این بنا انجام دهیم.
او افزود: بلافاصله پس از این جلسه، کارشناسان میراث فرهنگی از این خانه بازدید کردند و بنا را عیبیابی و از نواقص و مشکلات آن فهرستبرداری کردند تا مرمتهای لازم انجام شود. هنوز اعتبار این مرمت مشخص نشده است و کارشناسان با توجه به بازدیدی که داشتند در حال برآورد هزینه هستند.
محمودی همچنین درباره کاربری این بنا در آینده، گفت: در جلسات بعدی قرار است درباره کاربری این خانه تصمیمگیری شود، اما نظر میراث فرهنگی درباره کاربری، تبدیل بنا به موزه است که فکر میکنیم فرزندان آیتالله طالقانی با این کاربری مشکلی نداشته باشند. البته صحبتهایی هم انجام دادیم که یکی از اتاقها را به عنوان موزه کتابهای آیتالله طالقانی در نظر بگیریم.
معرفی خانه آیتالله طالقانی
این بزرگ مرد که یکی از فعالان انقلاب بود؛ اکثر جلسات و تصمیمات مهم خود را در خانه پدریش که در روستای گلیرد طالقان قرار داشت برگزار می کرد. خانه آیتالله طالقانی یکی از قدیمی ترین خانه های روستای گلیرد است که قدمت تاریخی آن حدود یک قرن و نیم است.
نکته جالبی که در مورد خانه آیتالله طالقانی وجود دارد و توجه خیلی از گردشگران را به خود جلب کرده، این است که خانه تمام شکل خود را از سال اول ساخت تا الان حفظ کرده است.
البته این موضوع را هم بدانید که جنس این خانه سنگی نیست و تماما از خشت و گل ساخته شده و همین موضوع است که گردشگران را حیرت زده می کند. می توان به صراحت گفت که، خانه آیتالله طالقانی بی شک یکی از خوش شانس ترین خانه های روستاست؛ زیرا به جز مرحوم آیت الله محمود طالقانی چند تن از بزرگان دیگری مانند ثقه السلام مصطفی، آیت الله سید ابوالحسن و آیت الله سید محمود که همه در پی عدالت خواهی و انصاف بودند را، در خود جای داده است.
منبع:ایسنا